Carcassonne
Kreivi ja kuningas

Kreivi ja kuningas on suomalaisille räätälöity lisäosa, jossa yhdistyvät Carcassonnen pienet lisäosat King & Scout, Count ja River II.


King & Scout
King & Scout on minilisäosa Carcassonneen, jota jaeltiin alunperin Essenin pelimessuilla 2003 ilmaiseksi. Peli sisältää seitsemän lisälaattaa peruspeliin ja viisi lisälaattaa Hunters & Gatherersiin.

Perus-Carcassonne saa viisi mielenkiintoisen näköistä laattaa. Varsinkin kaksi risteävää kaupunkia sisältävä laatta on varsin jännittävä. Laatat jatkavat lisäosien trendiä, joka helpottaa vaikeiden paikkojen täyttämistä ja peltojen jakamista osiin. Lisäksi peruspeliin tulee kuningas- ja maantierosvo-laatat. Laatat saa pelaaja, joka tekee suurimman kaupungin ja tien. Niiden omistajat saavat pelin loputtua yhden pisteen jokaisesta kaupungista ja tiestä.

Hunters & Gatherersin laatat antavat pelaajille erikoisominaisuudet. Laatat jaetaan pelin alussa sattumanvaraisesti. Neljä laatoista pitää pelata laudalle nappulan kanssa, jotta niiden erikoisvoimaa voi käyttää. Laatat antavat lisäpisteitä ja vaikuttavat jonkin verran pelaajien strategioihin. Ne lisäävät hieman pelin monimutkaisuutta.

Count
Tämä laajennos tuo peliin 12 laatasta muodostuvan Carcassonnen kaupungin ja kreivin, joka kävelee ympäri kaupunkia. Kun joku pelaajista saa pisteitä, kreivi suorittaa jonkun toiminnon, joka riippuu kreivin senhetkisestä sijainnista kaupungista. Toiminto voi tuoda lisäpisteitä tai vaikkapa vangita pelaajan nappulan joksikin aikaa. Pelaajien täytyykin olla jatkuvasti valppaana kreivin suhteen.

River II
12 uutta jokilaattaa. Uudessa joessa on huomioitu myöhemmät laajennokset, esimerkiksi tulivuoren muodossa (lohikäärmettä varten).All Rights Reserved. © 2004-2007 Lautapelit.fi Oy